Wie ben ik?

Mijn naam is Wendy Schmitt en de oprichtster en eigenaresse van HybridFit.

Ook ik ben groot liefhebber van de paardensport en jarenlang actief bezig geweest met paarden.  Door veel met (jonge) paarden te trainen werd mij steeds duidelijker hoe belangrijk de invloed van de ruiter hierbij is.

Helaas door blessures werd ik genoodzaakt om met paardrijden te stoppen. Toen is mijn interesse gewekt voor het functioneren van het menselijk lichaam ten opzichte van het paard en hoe wij ons als ruiters kunnen verbeteren, maar ook kunnen behoeden voor ernstige blessures en valpartijen. Maar ook voornamelijk hoe kunnen wij het paard zo min mogelijk in de weg zitten en het paard zo goed mogelijk begeleiden met recht richten en verdere ontwikkeling.

Hier heb ik verschillende opleidingen voor gevolgd op zowel sport als revalidatie gebied en ben fysiotherapeut i.o. Na jarenlang werkzaam te zijn geweest in Fysiotherapie praktijken en sportcentra, mijn kennis van revalidatie en sport gerichte trainingen  en ervaringen als amazone te bundelen is HybridFit Ruiter Training ontstaan.

Mijn uiteindelijke doelstelling hierbij is om samen met de ruiter, het optimale resultaat uit de prachtige combinatie van mens en paard te halen. Door middel van specifieke oefeningen en trainingen gericht op het paardrijden en te ondersteunen bij lichamelijke beperkingen, blessures en/of revalidatie trajecten.